Friday, March 25, 2016

first half-marathon !



Assalamualaikum
hai guys ya Allah seriously busy gila sampaikan dah lama sangat tinggal blog ni berhabuk dah
okay just nak story about my very first half marathon 22.5km
22.5 km Bukit Jalil Half Marathon 2016
i managed to finish 22.5km within 3 hours ! official time 2 jam lebih
not bad lah kan untuk seorang beginner yang baru nak try half marathon ni kan haha
okay this event on 6th march 2016 at Taman Bukit Jalil


a day before tu 5th march join event run jugak dekat University Malaya
10km The Running Diva Malaysia 2016
and yeah track UM penuh bukit !
awal awal g dah kena naik bukit dah hahaha
serius rasa nak give up tapi macam tak berbaloi nak give up so continue sampai lah finishing line haha
okay back to half marathon kat bukit jalil ni ,
mencabar lah jugak sebab nama pun bukit jalil kan tipu sangat lah kalau takde bukit
dah lah first time pastu dapat pulak track yang berbukit 
32.5 km in 2 days ! and dua dua berbukit !
haha putuih kaki cheq
but overall nice lah 
selalu lari 10 km++ je ni try pulak 20 km++ 
InsyaAllah more half marathon to go after this :) :)






ALL RIGHT RESERVED BY KHOIRUN ANNISYAK