Wednesday, August 19, 2015

Broga Hill


Hi Assalamualaikum semua :) now nak story sikit pasal p panjat Broga Hill and jenjalan p merayau area KL sebab taktahu nak buat apa . haha

okay first macam ni , aku balik Damansara awal sikit sebabnya hari rabu which is sepatutnya esok pagi , ada Viva Voce . Viva Voce ni lebih kurang oral exam but this viva untuk sesapa yang terpilih je lah . aku tak rasa pun aku terpilih haha tapi mak kata balik je lah awal (isnin petang) kalau terpilih pun takde lah letih sangat nak exam hari rabu tuu kalau tak terpilih pun takde lah letih sangat nak balik Johor balik kan :) sebab result untuk siapa yang terpilih ke viva tu dia umumkan petang selasa so if dapat macam kalut lah sikit . sebab tu balik awal



Isnin malam , tetiba rasa macam bosan sebab takda buat apa . so call member and plan nak g jenjalan esoknya and member pun okay jaa so Selasa pagi tu bertolak ke Semenyih sebab tetiba rasa nak g panjat Broga

dah lah malam tu tak boleh tido . malam before tu pulak tido lewat and bangun awal . around 1 am lebih kot baru boleh tidur and bangun dalam pukul 3 lebih siap siap apa semua then 4 lebih bertolak dari Damansara . before tu p breakfast kejap kat McD sebab lapar sangat time tu . haha . sampai sana dalam 6 lebih kot then terus naik :)



There are 3 peaks at Broga Hill and this is the first peak

oh letih weh dengan rasa nak muntah lagi sebab baru lepas breakfast haha


 view from first peak



time dekat first peak ni stop lama sikit sebab tak sedap perut . haha . sebab time tu baru je lepas breakfast and idk why rasa nak muntah plus penat lagi *sigh
and time dekat second peak stop kejap jaa sebab tak letih sangat



time ni dekat second peak



and yeah I manage to finish it ! *emoticon tunjuk biceps hiks*
third peak


 view from third peak



 rest kejap before turun


lama jugak lah duduk atas tu haa before turun . okay next time g bukit lain pulak tak pun try mana mana outdoor activities :)

after broga tukar baju apa semua tu then g jenjalan pulak . first g Empire Damansara then IKEA , p melantak meatball after tu rasa macam nak tengok movie , so p Subang Parade tengok Pixels . By the way , Pixels is soooo cute ! okay saja jaa p tengok kat Subang sebab nak jalanjalan . haha . padahal boleh jaa tengok kat Curve or One Utama

and after habis tengok movie tu check Whatsapp and dalam group dah bising pasal result viva , so check tengoktengok tak dapat haha so after tu balik Cova kejap kemas barang sikit sikit terus balik Johor tak tunggu hari esok dah hiks





okay tu jaa story for today . next time I membebel lagi okay haha 
*khoirun annisyak iz soo happy today*
have a nice day people ! sleep well :)
Good Night


6 comments:

saadiah muji said...

Mengidam atau mengada-gada? Tanya badan anda Mengidamkah?

Fatin Liyana said...

bestnya pergi mendaki. memang suka outdoor activities eh ? :)

KhoirunAnnisyak said...

boleh lah sikit hihi baru jinakjinak nak ber outdoor activity :)

Rusmeyati Nordin said...

Bestnya jalan2 mcm ni dik..ihikss..jemput singgah n komen entry baru akk k.:)

M.Syamsid Dhuha said...

I dont know when the last time I went to broga hills , but Its definitely one of the best breathtaking places in Malaysia ( Of course ) .. I agreed with you Pixels story is darn cute lah , and funny as well

Anonymous said...

Omomomo comelnya dia.. -sterm-

ALL RIGHT RESERVED BY KHOIRUN ANNISYAK