Sunday, August 30, 2015

Segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah


Assalamualaikum



sempena Hari Kemerdekaan ni nisa join 1 segmen
which is
Segmen Blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama Ayuinsyirah
simple sangat syarat-syaratnya !
klik banner atas ni for the details okay :)



Selamat Hari Kemerdekaan !



Saturday, August 29, 2015

Giveaway 1.0 by Ena


Assalamualaikum :)




nisa join Giveaway 1.0 by ENA sempena sambutan ulang tahun perkahwinan Ena yang ke 5 , 23 Ogos 
by the way , selamt ulang tahun perkahwinan Ena
semoga bahagia hingga ke akhir hayat

jom join this giveaway !
klik banner atas ni for the details okay :)




All The Best !




Friday, August 28, 2015

UK 20 The Bus


Assalamualaikum

Segment Blogwalking UK20 The Bus.


Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi dan Hiburan.Ini adalah pertama kalinya Blogwalking sambil menonton Animasi Uk20 The Bus secara Percuma.

Syarat-syarat nya Mudah:

1.Follow Blog Ucingkadayan dan Add Google+ .
2.Buat Tajuk Post  UK20 The Bus.
3.Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4.Tinggalkan Url post anda di ke dalam ruangan Komen Disini.
5.Tarikh Tutup penyertaan 1 Sept 2015.Kesemua Post UK20 The Bus yang Anda post akan menjadi Home Blog Anda untuk Di Blogwalking sambil menonton Animasi UK20 The Bus .


Senarai Perserta akan di Update Bila-bila masa Selesai Tarikh tutup 1 Sept 2015.



Thursday, August 27, 2015

Bad Request Error 400


Hai Assalamualaikum semua :)
okay nak story sikit . sejak 2 3 harini aku stress sangat sebabnya that page "bad request error 400" selalu muncul . lagi stress sebab tak boleh nak follow korang korang semua and takboleh nak upload pic if nak buat new entry. and terpaksa lah guna Mozilla Firefox . but Alhamdulillah jumpa solution macam mana nak buang benda alah yang sangat annoying tuu :)


if anyone yang also face this problem and dont know how to remove it , you can follow this steps :

1.  From the menu, select Tools > Clear browsing data....




2.  Check the following:
  • Empty the cache
  • Delete cookies and other site and plug-in data
Select the beginning of time in the drop down box and click on the Clear browsing data button.





Taaadaaaa dah siap ! simple ja . but korang kena sign in balik lah since dia dah clear semua
selamat mencuba ! 




Tuesday, August 25, 2015

Giveaway Sempoi by mrsfara


Hi ! Assalamualaikum





Nisaa join Giveaway Sempoi by mrsfara
jom lah semua ramairamai kita join giveaway nii :)
if you all nak tahu detail about this giveaway , bolehlah klik dekat banner atas ni
All the best !





btw , happy birthday blog fara yang ke 2 tahun *clap clap*




Monday, August 24, 2015

Be Strong



"You asked me what went wrong and want me to be strong
How can I be strong ?
Living without you is something wrong"


Wednesday, August 19, 2015

Broga Hill


Hi Assalamualaikum semua :) now nak story sikit pasal p panjat Broga Hill and jenjalan p merayau area KL sebab taktahu nak buat apa . haha

okay first macam ni , aku balik Damansara awal sikit sebabnya hari rabu which is sepatutnya esok pagi , ada Viva Voce . Viva Voce ni lebih kurang oral exam but this viva untuk sesapa yang terpilih je lah . aku tak rasa pun aku terpilih haha tapi mak kata balik je lah awal (isnin petang) kalau terpilih pun takde lah letih sangat nak exam hari rabu tuu kalau tak terpilih pun takde lah letih sangat nak balik Johor balik kan :) sebab result untuk siapa yang terpilih ke viva tu dia umumkan petang selasa so if dapat macam kalut lah sikit . sebab tu balik awal



Isnin malam , tetiba rasa macam bosan sebab takda buat apa . so call member and plan nak g jenjalan esoknya and member pun okay jaa so Selasa pagi tu bertolak ke Semenyih sebab tetiba rasa nak g panjat Broga

dah lah malam tu tak boleh tido . malam before tu pulak tido lewat and bangun awal . around 1 am lebih kot baru boleh tidur and bangun dalam pukul 3 lebih siap siap apa semua then 4 lebih bertolak dari Damansara . before tu p breakfast kejap kat McD sebab lapar sangat time tu . haha . sampai sana dalam 6 lebih kot then terus naik :)



There are 3 peaks at Broga Hill and this is the first peak

oh letih weh dengan rasa nak muntah lagi sebab baru lepas breakfast haha


 view from first peak



time dekat first peak ni stop lama sikit sebab tak sedap perut . haha . sebab time tu baru je lepas breakfast and idk why rasa nak muntah plus penat lagi *sigh
and time dekat second peak stop kejap jaa sebab tak letih sangat



time ni dekat second peak



and yeah I manage to finish it ! *emoticon tunjuk biceps hiks*
third peak


 view from third peak



 rest kejap before turun


lama jugak lah duduk atas tu haa before turun . okay next time g bukit lain pulak tak pun try mana mana outdoor activities :)

after broga tukar baju apa semua tu then g jenjalan pulak . first g Empire Damansara then IKEA , p melantak meatball after tu rasa macam nak tengok movie , so p Subang Parade tengok Pixels . By the way , Pixels is soooo cute ! okay saja jaa p tengok kat Subang sebab nak jalanjalan . haha . padahal boleh jaa tengok kat Curve or One Utama

and after habis tengok movie tu check Whatsapp and dalam group dah bising pasal result viva , so check tengoktengok tak dapat haha so after tu balik Cova kejap kemas barang sikit sikit terus balik Johor tak tunggu hari esok dah hiks





okay tu jaa story for today . next time I membebel lagi okay haha 
*khoirun annisyak iz soo happy today*
have a nice day people ! sleep well :)
Good Night


Monday, August 17, 2015

Takut



Mungkin ku tak bisa menyatakan apa yang terlintas di benakku
Bukan kerana ku tak mencinta
Cuma kerana ku tak mampu menatap matamu

Tapi bukankah semua rasaku
Sedia kau tahu tanpa ku perlu
Menggapai pena dan menulis apa yang ada di hatiku
Kerna dalam hatiku
Selalu ada kamu

Tuhan tolonglahku
kerna aku takut kehilangan dia
Kerna aku takut dia akan pergi meninggalkan ku sendiri di sini
Tuhan tunjukkanlah apa yang terukir dalam hatinya
Jalan mana yang harusku datangi
Agar terlerai kusut ini




Thursday, August 13, 2015

4 years to go


Hi Assalamualaikum and goodevening semua ! 
Fuhh seriously letih *baru sampai rumah . Alkisahnya begini , today is the last day , last paper for first professional exam so last paper tadi OSPE which is paper 2 . and OSPE ni combile paper 2 medic and paper 2 dental subjects

Im in group A because this grouping follow alphabet and my name starting with K so yeah ramai chinese actually . geng lain ramai in group B . and after je exam tadi terus pecut balik sebab mak call bagitahu dia masak sambal udang which time tu aku tengah mengidam sambal udang . hahaha

my OSPE teruk sangat ! part medic okay sikit but part dental aku sendiri taktahu aku jawab apaa dengan kalut lagi tapi medic pun tak berapa nak okay sangat . aha entah laa . hope everything gonna be okay . hope result okay and tak teruk sangat . hope tak fail and hope tak kena viva hiks


Group A ; after ospe :)





dentist-to-be *4 years more*


so , habis OSPE ni , done first professional exam , done sem 4 and done year 1 in Bach of Dental Surgery 
*baru habis first year yaa nisaa belum habis degree lagi so takpayah nak happy sangat*
we have 4 years more to go




All is well :)





ALL RIGHT RESERVED BY KHOIRUN ANNISYAK