Wednesday, September 17, 2014

Perindu




kadang kala ,
aku merasakan akulah seorang perindu
perindu yang setia
bagai pungguk yang selalu rindukan bulan
begitulah aku yang sentiasa merinduimu



Monday, June 30, 2014

Done Sem 3



Foundation : sem 3


orang lain asasi bagai 2 sem ja setahun
aku pulak macam mana taktahu boleh jadi 3 sem
*sigh


last psychology class

last lab biology with Mr. Loka





and finallyyyy
done sem 3 foundation

so tamatlah zaman foundation




nampak tak muka excited after habis exam






time to ready for degree 



Monday, April 28, 2014

Friendship vs Relationship



HAHAHAHAHA 
sampai sekarang aku still tak boleh stop gelak
sampai sekarang aku tak boleh stop happy
and I dont know why
*gelak gelak gelak*





FRIENDSHIP VS RELATIONSHIP

agak agak kau lah kan , mana best lagi ? friendship ke relationship ?
ahhh tetiba rasa dua dua buat aku sedih



RELATIONSHIP

orang kata bila friendship bertukar jadi relationship and after its over , tak ada istilah friendship balik . betul ? 
maybe sesetengah orang yaa and maybe sesetangah orang tak
ahh move on lah beb
takkan selamanya kita nak dihantui dengan kesedihan
and kelukaan masa lalu
*padahal diri sendiri tak move on lagi



FRIENDSHIP

sebenarnya aku nak bercakap lebih kepada friendship
kenapa ?
aku pun taktahu
tetiba rasa nak throwback macam macam dengan member zaman muda muda dulu
*buat cara macam sekarang ni dah tua


kadang kadang sebab sesuatu benda , friendship pun boleh retak seribu
ada pulak yang sampai hancur berkecai
tapi
orang kata , takda istilah putus kawan tapi kenapa sekarang kita macam musuh ?
macam tak pernah kenal ?
Kau A and Aku Z 
jauh sangat
even hakikatnya kita dekat
dan aku sedih bila ingat semua tu balik


Now , I know the real , true value of friendship
rasa friendship dengan relationship tu lain sangat sangat sangat
dan aku happy semuanya dah macam dulu
terima kasih , kawan :')
*cant stop smiling*
pasni boleh lah gosip gosip macam dulu kan
HAHAHAHA





rindu Meg *sigh




Tuesday, April 15, 2014

Last Seen


hari ini
aku bru merasa sakitnya "last seen" yang selama ini mereka sibuk bualkan . yeah why ? sebab selama ni tak ada istilah whatsapp bila nak contact bagai . hanya ada wechat text facebook and skype . and suddenly , check whatsapp and nampak something yang sangat kengecewakannnnn ! you guess what ? dia ada whatsapp. yeahhh whatsappp . yang ada double tick tuu yang ada last seen yang boleh buat orang meroyan sebab sebelah pihak tak reply but last seen dia baruu . 

and now aku baru rasa macam mana mereka rasa . haha . GILA ! 


and sampaikan ada oang kata, 


"seteruk teruk perkataan 'K'
Lagi hina 'Last Seen' yang tak di reply"




last , kecewa . move on please :(


Wednesday, March 26, 2014

Lepaskan



"kau boleh menyandar pada seribu bahu kalau kau mahu . tapi kau memilih untuk yang satu itu , yang paling dungu , yang buat kau bersandar sambil air mata kau jatuh bertalu , dan hati kau pecah beribu"


-seksi.ovari-



Sunday, March 16, 2014

Stop



I need to stop thinking about you
because I know you're not thinking about me



Thursday, February 27, 2014

"aku tak dapat lupakan dia"



memang benar
kau memang tak mampu lupakan dia
kau tahu apa sebabnya ?
sebab kau manusia

memori yang Tuhan bagi dalam otak kau tu
itu yang buatkan kita berbeza
dari binatang dan makhluk lain

sebab memori ini lah
kau mampu ingat
sewaktu kau berada di zaman kecil
mampu ingat kenangan indah dan pahit
kau mampu ingat orang yang baik pada kau
untuk kau hargai dalam hidup
kau mampu ingat orang yang jahat dan selalu sakiti kau
untuk jadikan pengajaran dalam hidup

dan
sebab memori itu juga
kau tak akan pernah dapat lupakan dia
orang yang pernah hias hidup kau
orang yang pernah kau cinta
orang yang pernah kau sayang
sepenuh hati kau
suatu ketika dahulu

sebab
benda ini bukan untuk dilupakan
tapi untuk kau belajar menerima
walaupun ianya terlalu pahit untuk ditelan
walau ianya terlalu perit untuk diterima
kau tak mungkin dapat lupakan dia
kau tak mungkin dapat lupakan tentang dia




by : ceritera jiwa


Friday, February 21, 2014

How Do You Know When It's Over ?



"How do you know when it's over ?"
- "maybe when you feel more in love with your memories than with the person standing in front of you".


and now
i know
you just only in love with our past
and not now

harapan
pelbagai makna
kadang kala harapan itu menghancurkan
harapan bisa membuat kita sakit
harapan juga bisa membuat kita jatuh

tolong
tolong jangan memberi harapan
harapan yang palsu belaka
jika kau tak pernah memaksudkannya
kau tahu sakitnya mengharap ?
apa kau pernah rasa sakitnya mengharap , sayang ?

and now
it's over
and totally over
i love you
and i always do
forgive me
i always here
if you need me
everytime

and
i will never stop loving you



goodnight 



Saturday, February 1, 2014

The End of Sem 2



Foundation : sem 2
at last
after beberapa bulan struggle for sem 2
*kahkah macam struggle jaa --'
this is the last day of sem 2
for the last time learning mathematics and physics


last class of physics with our cute lacturer , Ms. Cheng


and this , last mathematics class with mr. suria



and
ada lagi dalam seminggu before final exam start
study week
tapi balik rumah
sebab clash dengan CNY



do pray for meeeeeeee :)



Sunday, January 26, 2014

Perempuan



perempuan
bila dia marah
dia cakap macam macam

takpe 
biar dia luah semua
sepuasnya

kau diam saja
jangan lawan
jangan serang
kau kena bersabar
dengar kata kata dia waktu dia marah
kadang dia main lepas ja
kadang apa yang dia cakap tak pakai otak

memang
dia memang begitu
kau jangan ambil hati sangat
jangan kecil hati

kau hanya tolong diam
dengarkan
bagi dia habis cakap semua
jangan potong
bila dia habis cakap
barulah kau minta maaf

sebab nanti dia akan tenang dengan sendiri
dia akan serba salah dengan sendiri
sebab banyak marah
sesetengah perempuan
akan minta maaf lepas tu
selepas dia luahkan semua
walaupun kau tak minta maaf
dan kau yang bersalah



by : ceritera jiwa


Wednesday, January 22, 2014

Let Her Go



You only need the light when it's burning low,

Only miss the sun when it starts to snow,
Only know you love her when you let her go.


Only know you've been high when you're feeling low

Only hate the road when you're missing home.
Only know you love her when you let her go,
And you let her go.


Staring at the bottom of your glass

Hoping one day you'll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast
You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why
Everything you touch slowly dies


But you only need the light when it's burning low

Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go


Only know you've been high when you're feeling low

Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go

Staring at the ceiling in the dark

Same old empty feeling in your heart
'Cause Love comes slow and it goes so fast

Well you see her when you fall asleep

But never to touch and never to keep
Cause you loved her too much and you dived too deep


Well you only need the light when it's burning low

Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go


Only know you've been high when you're feeling low

Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go



And you let her go 




Sunday, January 12, 2014

Masa Itu Emas





jangan mencintai seseorang setinggi langit
kerana langit bisa runtuh

jangan mencintai seseorang sedalam lautan
kerana lautan bisa surut

jangan mencintai seseorang sebesar dunia
kerana dunia bisa hancur

cukuplah dengan
mencintai seseorang sehujung kuku
walau kecil
walaupun selalu dipotong
tetapi
ia akan selalu tumbuh




don't ever lost contact with someone you love
you'll never know what is gonna happen the next day
or the day after that
even a single
'hi'
or a
'good morning'
before you know that someone is no longer there




goodnight , people
mimpi indah (:




Saturday, January 4, 2014

Kamu



aku tetap aku
sama seperti dulu
setia menunggu tak kira waktu
walau hati retak seribu

terima kasih untuk semua yang kau pernah beri
yang kau pernah kongsikan bersama
kenangan akan tetap menjadi kenangan
yang terlalu indah untuk ku kenang

aku akan setia mendengar
setiap bibit bicaramu
dan juga
aku akan sentiasa membaca
segala coretan penamu
walaupun dari kejauhan



ALL RIGHT RESERVED BY KHOIRUN ANNISYAK