Wednesday, January 9, 2013

sekadar renungan :)


selamat petang :)
setelah sekian lama mencari , akhirnya sampai jugak kat entry ni
pening kepala fikir
pening kepala nak cari semua information pasal semua tuhh
nanti lah continue lain :)
and for all yang bagi pendapat semua tu
thankyou very very much :)
so now , i've my own choice
but it also depend on my SPM result :)




tiba tiba rasa sedih . tapi taktahu nak sedih sebab apa . serabut pun ada gak . semuanya sebab banyak sangat fikir pasal course apa nak amek nanti . okay , lepas ni , tak ada tanya dah pasal nak amek apa nanti . try manage it by myself . tak bising bising pasal medic , chemical engineering semua tu yaa :)






pahit untuk menelan tetapi walau bagaimana cara sekali pun , ia tetap terpaksa di telan . sedar selepas banyak melakukan kesilapan , memang bagus . tetapi kita tidak akan pernah memilikinya kembali selepas kita melepaskannya . masa memang tak boleh pernah di putar kembali . terimalah hakikat dan mungkin memang dah tersurat yang ia bukan lagi milik kita dan tidak akan lagi menjadi mikik kita . jangan pernah menyesal dengan pertemuan . kerana orang yang membuat kita sedih adalah orang yang pernah membuat kita bahagia . bersyukur lah . mungkin terselit berjuta hikmah di sebalik sesuatu kejadian 


lepaskanlah semalam , lepaskanlah kesedihan semalam . bangkit lah pada hari ini dengan kekuatan yang baru . membina kembali kekuatan yang hilang . sentiaslah menjadi seperti pohon kayu yang berbuah lebat . di baling dengan batu tetapi sentiasa di balas dengan buah . Allah tidak akan menguji umatnya dengan seberat berat ujian melainkan Dia tahu umatnya mampu menempuhi segala ujian tersebut . bersabarlah :)






1 comment:

s h a said...

Hye dear,sis singgah n follow sini.Try buat istikharah utk your dilema.Jangan sedih2 k.Buat keputusan dalam keadaan tenang.Gudluck in your future undertaking. :)

ALL RIGHT RESERVED BY KHOIRUN ANNISYAK