Wednesday, January 30, 2013

2 in 1 for AKASHA IZREEN :)



Dear AKASHA IZREEN ,
here for you :)



haha . actually , tak tahu sangat nak bising pasal apa . then bila ingat kasha , teringat lah sekali pasal YOUR ZAIN HAKIMI tuhh :D


and fyi , aku baca dah novel tu :P
bagaikan pucuk dicita ulam mendatang *tetiba teringat cikgu asriah :D*
pergi rumah sepupu . then sampai sampai je dia tanya , dah baca NOVEL SETIA HUJUNG NYAWA belum ? then aku jawab lah belum and dia kata dia ada and dah habis baca . so apa lagi , tak tunggu sesaat pun , aku terus ikud dia pergi amek novel tu :DD



nak share jugak ! tak kiraaa :D
tahu takk , novel dengan drama dia ada lah beza sikit . tapi ada lahh part yang sama jugak . bagi peminat gilagila novel macam aku ni kan , *winkwink* drama dia best lah jugak . sebab lakonan dyorang menjadi gila sampai ada orang benci benci tengok cerita tu *terasa* :D

tapi kalau nak ikudkan , dalam novel lagi menarik . tak lah sampai putar belit macam drama tu . and memang banyak beza lahh . kasha tengok drama kan ? so aku nak cerita pasal novel ja sekarang ni :D

yang first first tu boleh la dekat sama . tapi takde lah dia cerita yang Ersalina lepak rumah Zehra semua tu . just starting dengan macam mana Ersalina boleh mengandung . dalam novel , tak panggil El . panggil Lina . and Hadi dalam novel memang baik gila . tak macam Hadi dalam drama :D kan ada dyorang p 'honeymoon' tu kan , dyorang p Bali . and after balik tu , jalan cerita dia macam drama . dok umah mummy Zain , and satu hari tu , entah macam mana hati Zain lembut sebab dengar El doa dalam sembahyang dia . then malam tu jadilahh %$#*&# :D then esok pagi tu , dyorang sweeeeetttt dila sangat sangat lah sampai El rasa berat hati nak bagi laki dia p kerja . then tetiba , dia dapat berita yang Zain accident. entah berapa lama dia koma , El memang tak tinggal suami dia , 24 jam dia jaga . sedih gila part tu . *sobsss !

then macam mana ntah , hadi tak puas hati sebab dapat tahu yang El mengandung . dia ingat anak orang lain lah . padahal tak punn . tengah bising bising , tetiba mummy Zain datang then kantoilahhh yang before ni tu bukan anak Zain . so , mengamuk lah mummy tu sampai dia tak bg El jumpa Zain after Zain sedar daripada koma dia tu . then di pendek kan cerita , mummy Zain ni nak pisahkan dyorang . so dia plan bawak zain cuti kat mana ntah . PD kalau tak silap lahh . rupa rupanya mummy dia dah plan nak bg dia rapat dengan Eliza . tapi last last memakan diri sendiri . then kat sana jugak , Zain terjumpa ex awak dia . dan rupa rupanya , Zain pun pernah terlanjur dengan girl tu . dan lagi sekali , kantoi dengan mummy dia . sampai sesak nafas bagai . then baru lah mummy dia insaf . so dia terima lah keluarga El balik . then ending dia , happily ever after :D
*fuhhh ! penat aku story :D*



AKASHA IZREEN ,
thankyou and sorry for everything okay :)
layan saya gilagila punya kat twitter tu . hihi
and kalau tak silap , kita pernah duduk sebelah sebelah dalam kelas kan ?
sorry and thankyou for everything yaaa
thanks for being my very very best friend :D






No comments:

ALL RIGHT RESERVED BY KHOIRUN ANNISYAK