Wednesday, January 30, 2013

2 in 1 for AKASHA IZREEN :)



Dear AKASHA IZREEN ,
here for you :)



haha . actually , tak tahu sangat nak bising pasal apa . then bila ingat kasha , teringat lah sekali pasal YOUR ZAIN HAKIMI tuhh :D


and fyi , aku baca dah novel tu :P
bagaikan pucuk dicita ulam mendatang *tetiba teringat cikgu asriah :D*
pergi rumah sepupu . then sampai sampai je dia tanya , dah baca NOVEL SETIA HUJUNG NYAWA belum ? then aku jawab lah belum and dia kata dia ada and dah habis baca . so apa lagi , tak tunggu sesaat pun , aku terus ikud dia pergi amek novel tu :DD



nak share jugak ! tak kiraaa :D
tahu takk , novel dengan drama dia ada lah beza sikit . tapi ada lahh part yang sama jugak . bagi peminat gilagila novel macam aku ni kan , *winkwink* drama dia best lah jugak . sebab lakonan dyorang menjadi gila sampai ada orang benci benci tengok cerita tu *terasa* :D

tapi kalau nak ikudkan , dalam novel lagi menarik . tak lah sampai putar belit macam drama tu . and memang banyak beza lahh . kasha tengok drama kan ? so aku nak cerita pasal novel ja sekarang ni :D

yang first first tu boleh la dekat sama . tapi takde lah dia cerita yang Ersalina lepak rumah Zehra semua tu . just starting dengan macam mana Ersalina boleh mengandung . dalam novel , tak panggil El . panggil Lina . and Hadi dalam novel memang baik gila . tak macam Hadi dalam drama :D kan ada dyorang p 'honeymoon' tu kan , dyorang p Bali . and after balik tu , jalan cerita dia macam drama . dok umah mummy Zain , and satu hari tu , entah macam mana hati Zain lembut sebab dengar El doa dalam sembahyang dia . then malam tu jadilahh %$#*&# :D then esok pagi tu , dyorang sweeeeetttt dila sangat sangat lah sampai El rasa berat hati nak bagi laki dia p kerja . then tetiba , dia dapat berita yang Zain accident. entah berapa lama dia koma , El memang tak tinggal suami dia , 24 jam dia jaga . sedih gila part tu . *sobsss !

then macam mana ntah , hadi tak puas hati sebab dapat tahu yang El mengandung . dia ingat anak orang lain lah . padahal tak punn . tengah bising bising , tetiba mummy Zain datang then kantoilahhh yang before ni tu bukan anak Zain . so , mengamuk lah mummy tu sampai dia tak bg El jumpa Zain after Zain sedar daripada koma dia tu . then di pendek kan cerita , mummy Zain ni nak pisahkan dyorang . so dia plan bawak zain cuti kat mana ntah . PD kalau tak silap lahh . rupa rupanya mummy dia dah plan nak bg dia rapat dengan Eliza . tapi last last memakan diri sendiri . then kat sana jugak , Zain terjumpa ex awak dia . dan rupa rupanya , Zain pun pernah terlanjur dengan girl tu . dan lagi sekali , kantoi dengan mummy dia . sampai sesak nafas bagai . then baru lah mummy dia insaf . so dia terima lah keluarga El balik . then ending dia , happily ever after :D
*fuhhh ! penat aku story :D*



AKASHA IZREEN ,
thankyou and sorry for everything okay :)
layan saya gilagila punya kat twitter tu . hihi
and kalau tak silap , kita pernah duduk sebelah sebelah dalam kelas kan ?
sorry and thankyou for everything yaaa
thanks for being my very very best friend :D






Saturday, January 26, 2013

DEAR FAITIN NABIHAH :)



FATINABIHAHALMAH :D
ingat tak , aku suka tulis nama ang macam ni kan ?
sebab apa ?
sebab COMEL !! :P

haha . tetiba rasa nak buat entry pasal ang :)
FATIN NABIHAH HALMAH
macam macam benda yang aku banyak buat dengan dia :)
time form 2 , dancers dengan dia , sampai ke PULAU TUBA :) *aku still ada pic tu semua*
dengan alai semua tu . BBQ malam malam , dok tepi pantai :)

 BBQ tepi pantai :)

time form 3 , still pasal dancers , dia pujuk aku gilagila punya suruh join dancers . but time tu aku ada problem sikit , so tak dapatlah aku join :)

time form 4 , dancers jugak . gila gila punya :D HAC punya pasal , dewan baru tu dah jadi macam rumah . trainingggg ja kerja . haiyaa :P and ingat lagi posing with dancers lain kat bilik belakang tu . macam macam gaya ada . and i still have that pictures ! :') mathematics olympiad , balik rumah madihah time raya haji , hang out , macam macam lahh :)

 time rest after training :) banyak lagi pic . tapi semua tuu %#$*@&@#% :D *if you know what I mean :D


lepak kat Sungai Petani after Mathematics Olympiad :)

 a day before Aidiladha . hang out penang : me , madihah and nabihah :)

fatinabihah : shopping for barangbarang sekolah : perlis

and time form 5 ni lah banyak sikit . satu kelas , duduk sebelah pulak tu ! dancers , twinning program singapore and macam macam lahh :)
kat kelas , jiran aku yang sangat comel , ada ja benda dia nak buat . and i like her style !
*jiran dalam kelas*
so sorry banyak menyusahkan ang , copy kerja ang bila aku tak siap homework and bila aku dah malas sangat nak fikir pasal homework , aku buat macam tempat ang , tempat aku jugak . ikut suka ja nak bubuh buku kat mana . kat tengah tengah antara meja aku dengan ang , buku kita tinggi macam KLCC tapi buat donno je . haha . kat dinding belakang tempat duduk kita tu , bertimbun buku kita . and aku bubuh ja ikud suka aku . then time nak cari paper , baru serabut nak cari . kan kan :P rindu semua tuu . rindu with biha and norli :')
makan ja time kelas . first keluarkan makanan aku . habis ja makanan aku , bukak makanan biha pulak , thenn habis , barulah pau norli punya :D rindu nak pau biha dengan norli makanan koop korang tu :P after rehat ada ja aku nak pau korang kan . kihkih :D but thankyou and sorry for semua tu :P
and ingat tak time before kita pergi singapore tu . struggle gila buat homework , siapkan homework . memang tak bising lah time tu . khusyuk gila buat homework . haha . sumpah lawak gila bile ingat balik . sebab kita tak pernahpernah nak struggle siapkan homework , tetiba minggu tu memang struggle gila :D
thankyou jugak sebab layan perangai aku ni yang entah pape , pemalas nak haram :P , urut aku time aku tak larat gila nak bukak mata *lagilagi time biology and sejarah* and macam macam lagi lahh . thankyou soooo much ! :')
thankyou for being my friend okay . sayanggg ang sangatsangat ! :)




sebenarnya aku tengok pic pic yang ada dalam phone aku , and aku jumpa banyak sangat pic dia ni dalam fon aku . then tetiba aku dapat idea nak tulis entry pasal dia memandangkan , pic pic tu dia tak bagi aku post kat facebook :) thats why lah aku nak tulis entry ni . hihi



before tu ,
FATINABIHAH , nak mintak kebenaran ni , aku nak upload pic pic ang dalam ni tau . hihi , jangan marah
*kalau hang marah pun kisah apa aku aku dah bubuh dah kehkeh*



betapa happynya muka dia bila done with her additional mathematics folio :)

biasalah budak cekang , waktu mathematics cikgu rohaya bagi paper latihan , siap ja terus tido :D

in physics lab during physics class :)

ni time bila ntah . tak ingat lahh :( but yang sure , kat bilik persidangan with her AKMAL AFFENDI :D
*kau tak bg aku upload kat fb , aku bubuh kat sini :D*

and last , kat singapore ! :) atas bumbung , posing sakan kau ye :)


AND , FOR THE LAST :)





Thursday, January 24, 2013

look at you






I get scared , the more you look at me
I guess I keep making you cry
because my scarred heart might pull you close
I difficulty turned away

I am afraid , the farther I get from you
because it feels like I can't ever go back
in case I might lose you forever , in case you might forget me
so I can't go anywhere

I don't know why I'm like this
but the one thing I do know is that I LOVE YOU

I love you , I love you
no one in this world can replace this love
you are at a place where I can reach
but I can't have you
but though tears come , I still look at you



I don't know where the end is
but the one thing I do know is that I can't stop

if only I can go back to the beginning
would we have been different ?
would we have been happy ?

the more I love you , the lonelier I get
I can't stand this longing
so I can't push you out of the deepest part of my heart
though tears come , I still look at you
I miss you so I look at you






Wednesday, January 9, 2013

sekadar renungan :)


selamat petang :)
setelah sekian lama mencari , akhirnya sampai jugak kat entry ni
pening kepala fikir
pening kepala nak cari semua information pasal semua tuhh
nanti lah continue lain :)
and for all yang bagi pendapat semua tu
thankyou very very much :)
so now , i've my own choice
but it also depend on my SPM result :)




tiba tiba rasa sedih . tapi taktahu nak sedih sebab apa . serabut pun ada gak . semuanya sebab banyak sangat fikir pasal course apa nak amek nanti . okay , lepas ni , tak ada tanya dah pasal nak amek apa nanti . try manage it by myself . tak bising bising pasal medic , chemical engineering semua tu yaa :)






pahit untuk menelan tetapi walau bagaimana cara sekali pun , ia tetap terpaksa di telan . sedar selepas banyak melakukan kesilapan , memang bagus . tetapi kita tidak akan pernah memilikinya kembali selepas kita melepaskannya . masa memang tak boleh pernah di putar kembali . terimalah hakikat dan mungkin memang dah tersurat yang ia bukan lagi milik kita dan tidak akan lagi menjadi mikik kita . jangan pernah menyesal dengan pertemuan . kerana orang yang membuat kita sedih adalah orang yang pernah membuat kita bahagia . bersyukur lah . mungkin terselit berjuta hikmah di sebalik sesuatu kejadian 


lepaskanlah semalam , lepaskanlah kesedihan semalam . bangkit lah pada hari ini dengan kekuatan yang baru . membina kembali kekuatan yang hilang . sentiaslah menjadi seperti pohon kayu yang berbuah lebat . di baling dengan batu tetapi sentiasa di balas dengan buah . Allah tidak akan menguji umatnya dengan seberat berat ujian melainkan Dia tahu umatnya mampu menempuhi segala ujian tersebut . bersabarlah :)






Tuesday, January 8, 2013

UPU ? help me !



good evening all :)
okay , starting from now , no more tears drop ! tayah nak busy body pasal orang lain , tayah nak kacau kacau hidup sapa sapa dah . just think for my future . and i'm sorry sebab online tak tentu pasal nih . but for your information , i want to search many thing ! and ofcourse about my study .


now , aku taktahu nak bising bising kat sapa dah . dulu takpa lahh . nak isi matrik pun aku tanya berjuta soalan kat semuaorang . now , UPU ! akutaktahu nak tanya sapa dah . but aku still harap kau boleh tolong aku . as friend :) and thankyou very very much kat sapa yang menolong tu , kawan kawan semua . esp AMIRAH HUSNA , and for MUNIRAH ZAKARIA , thankyou for your information kat group VALOUR :)




okay , sekarang masa untuk isi UPU
for students lepasan SPM 2012
and aku lah salah satunya tu :D
but aku tak sentuh lagi . langsung !
sebab taktahu nak pilih course apa


masa depan . sapa taknak masa depan yang cerah , right ? :)
semua orang nak masa depan yang cerah
okay , aku taktahu nak pilih apa act
antara medic , chemical engineering , account , microbiology
seriously taktahu nak buat pilihan . anyone ? help me


time mock interview kat sekolah haritu
aku pilih chemical engineering
then dia kata , sesuai sebab result chemistry aku elok
*takde lah elok sangat sebenarnya
then aku tanya interviewer tu
kalau aku amek medic , macam mana
then dia kata up to aku lah
even result tak berapa elok kalau ada usaha still bule medic tu
tapi aku takud tak bule sebab aku tak minat sangat science
but my father cakap , ' sayang pun boleh dipupuk , apa lagi minat '






so , ending dia , still tak tahu nak amek apa . hihi . kalau ada information , share share lah ye :)
thankyou very much ! :)


ALL RIGHT RESERVED BY KHOIRUN ANNISYAK